Inloggen bij KNLTBGereserveerde banen

Buienradar

Tenniskids

Tennisclinic
Half februari 2018 (na de carnavalsvakantie) wordt er weer geprobeerd een schooltennisclinic te organiseren voor een aantal groepen van de basisschool. Welke groepen hiervoor in aanmerking komen wordt overlegd met de school. Zij komen dan met de klas naar de tennisbaan om zo kennis te maken met de tennissport. De kinderen die het tennissen leuk vinden kunnen zich dan nog aanmelden voor de lessen die in maart 2018 beginnen.

Tennisles voor kinderen

Aanvang tennislessen:

  • maart 2018 (14 lessen: € 115,- op basis van 4 kinderen per les of € 80,- op basis van 6 (beginnende) kinderen per les - bij voldoende aanmeldingen)
  • September 2018 (10/12 lessen)

Ter kennismaking mag je één cyclus lessen zonder dat je al lid hoeft te worden van de tennisvereniging. Wil je daarna doorgaan met tennissen dan dien je lid te worden van de tennisclub. Het lidmaatschap voor jeugdleden tot 12 jaar bedraagt € 30 euro per jaar. Het lidmaatschap voor jeugdleden tot 18 jaar bedraagt € 50 euro per jaar.

Je wordt dan tevens lid van de tennisbond (KNLTB) en je krijgt een eigen pasje met een bondsnummer. Dit pasje dient als afhangpasje wanneer je gebruik wil maken van de banen en met dit pasje kan je ook meedoen aan allerlei toernooien georganiseerd door de KNLTB. Voor de toernooien kan je je inschrijven via www.toernooi.nl.

Tenniskids
De tennisopzet  van de KNLTB is erg veranderd de laatste jaren. Bij de KNLTB werkt men voortaan met het concept 'Tenniskids'. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen beginnen met tenniskids blauw. Dit bevat bewegingsvaardigheden, balvaardigheden, racketvaardigheden en spelvaardigheden aangeboden vanuit de belevingswereld van het jonge kind. Daarna stromen de kinderen door naar de volgende 3 fases:

  • fase rood (ongeveer 6-10 jaar)
  • Fase oranje (ongeveer 8-11 jaar)
  • Fase groen (ongeveer 10-12 jaar)

Bij LTV d’Oggelen is afgesproken dat kinderen vanaf 6 jaar mogen gaan lessen, dus startend met rode ballen op kleine veldjes. Elk kind wordt ingedeeld in een bepaalde fase en stroomt na verloop van tijd door naar een volgend niveau en/of fase. De tennisleraar bepaalt in welke fase het kind qua leeftijd en niveau hoort. Elke fase speelt met aangepaste, gekleurde ballen op aangepaste veldjes:

  • Rood: met grotere rode ballen op kleine veldjes
  • Oranje: met zachtere oranje-gele ballen op ¾ veld
  • Groen: met groen(-gele) ballen op een heel veld
  • Na deze fases wordt overgegaan op de normale gele ballen.

De drijfveer achter het concept Tenniskids is om kinderen op aangepaste veldjes met aangepaste ballen zoveel mogelijk plezier laten beleven aan het tennis en de kinderen zo snel mogelijk het spelen van kleine wedstrijdjes op eigen niveau laten ervaren. Meer informatie hierover vind je op www.tenniskids.nl. We gaan natuurlijk mee met de nieuwe ontwikkelingen van de KNLTB en er wordt met de jeugd getraind volgens het concept Tenniskids.

Toernooitjes
Er wordt een aantal eendagstoernooitjes georganiseerd met de omliggende verenigingen Wolfsbosch uit Vught en de HTV uit Helvoirt. Deze kunnen plaatsvinden op de zondagmorgen of woensdagmiddag bij de verschillende clubs. Dit is bedoeld voor de kinderen die in fase rood en oranje spelen. (en indien mogelijk ook fase groen). Er kan ingeschreven via de trainer of via www.toernooi.nl. De data worden tezijnertijd bekend gemaakt door Arnita en worden via e-mail aan de jeugdleden bekend gemaakt.

Competitie
Naast deze onderlinge uitwisselingen kun je als jeugdspeler ook meedoen aan allerlei jeugdtoernooien.

Informatie en inschrijven voor tennisles:
Arnita Melis-van der Sande
tel. 0411-642889 / 06-30333144
arvdsande@home.nl

Heb je vragen?
Stuur een mailtje / of bel met trainer Arnita Melis-van der Sande.